zondag 29 december 2013

Knuffeldoekje

Zoals een heleboel andere haaksters zit ik met jeukende handen te wachten tot het 3 januari is. Ik haak normaal bijna altijd met katoen, maar voor de crochet along heb ik de originele Stylecraft ingekocht. Dit vroeg dan ook om een proeflapje. En wat een toeval, er werd een baby geboren in de familie. Dus was het al snel besloten dat ik een knuffeldoekje ging maken van mijn proeflapje. Ik gebruikte het patroon wat ik tegenkwam van Lindevrouwsweb. Erop kwam het kopje van het hondje wat ik al eerder haakte. Resultaat, een super zacht knuffeldoekje.




zaterdag 28 december 2013

Randy het rendier

Eindelijk is hij klaar!! Niet dat het ongelooflijk veel werk was, maar wel om hem te perfectioneren. Ik had hem gezien bij Anne-Claire petit. En dacht, dat patroon  moet vast op internet te vinden. Uiteindelijk vond ik een patroon van Cecilie bertelsen. Persoonlijk vond ik het niet geweldig, en ik heb er mijn eigen geweien aangemaakt. En ook het lijf aangepast. Maar als basis was het prima.
Resultaat:
 





Voor allemaal een goed uiteinde en een zeer creatief 2014!!!!!
Liefs Danielle

maandag 23 december 2013

Crochet along 2014

Ook ik ga samen met geloof ik 571 andere "fanaten" meehaken voor die mooie deken. Lijkt me leuk om op een ongedwonge manier tot een deken te komen. En natuurlijk om straks al die vele dekens te zien op Facebook of op de blog. Hier wordt er nu al gevochten over wie er onder ligt!! Hierboven liggen mijn kleurtjes. Lekker veel kleur dacht ik. 
Liefs Danielle 

vrijdag 20 december 2013

Goeiemorgen, en een warm welkom aan mijn nieuwe volgers!! Ik wilde zo graag wat volgers, maar wist niet hoe ik er aan moest komen. Nu lijkt het toch nog goed te gaan komen. Vind het zo heerlijk om alle creaties te delen, en natuurlijk ook om ze bij andere te zien schitteren.
Ik ben op dit moment wat grotere creaties aan het afwerken, maar tussendoor heb ik wel tijd voor iets kleins. Mijn oog viel op dit hondje:
Van voren

Iets dichterbij


Als laatste heb ik hem een dasje gehaakt. 
Het patroon is afkomstig van Little owls hut.
Je moet dan even je naam en email achterlaten, en dan kun je hem downloaden. 
Mijn handen kriebelen om haar een broertje te geven. 
Fijne dag allemaal!!!

dinsdag 17 december 2013

Er zijn van die dagen dat ik eens in de kasten kijk wat er zoal nog ligt.
En dan kom ik best wel wat projecten tegen die ik nog moet afwerken

Zo kwam ik deze granny's tegen. Het resultaat:
 En nog eentje ingezoomd:





donderdag 12 december 2013

Uilen vliegen uit!!

Ik ben helemaal dol op de haakwerkjes van vendula. Iemand vroeg mij een kussen te maken van een uil. Ik heb dan ook haar uiltje gemaakt, maar deze keer extra groot.

Hij viel zo in de smaak, dat ik gevraagd werd er nog eentje te maken
Ze passen precies op een vierkant kussen. Het zwart in de ogen is een grote kraal.

zondag 8 december 2013

Even tussendoor van het oh zo bekende fenna garen deze sjaal gehaakt.
Ik kon helaas alleen nog deze kleur bemachtigen. Had hem voor mezelf graag in de fellere kleuren gehaakt. Maar.....deze kleuren zijn helemaal passend bij mijn lieve schoonzus.
Patroon komt van Blij dat ik